Історії допомоги пані Марії: як вчасна медична допомога рятує життя

Вчасна медична допомога може врятувати здоров’я та навіть життя. У цьому на власному досвіді пересвідчилася полтавська команда «Всетурботи».

Під час візиту до 95-річної пані Марії та надання послуги «догляд вдома» соціальна працівниця та медсестра «Всетурботи» побачили, що жінка потребує негайного лікування в стаціонарі. Вона мала серйозні проблеми з ногами та ледь ходила, проте відмовлялася від госпіталізації до лікарні.

Соціальна працівниця полтавської команди «Всетурботи» пані Валентина Шрам розповідає: найважливішою частиною була психологічна робота – пояснити, чому лікування життєво необхідне, які наслідки будуть, якщо від нього відмовитися, та підбадьорити.

Полтавська команда «Всетурботи» передала інформацію про жінку мобільній медичній команді україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». У складі ММК працюють медик і психолог, які також навідалися до пані Марії, надали потрібну медичну та психологічну допомогу та зрештою переконали лягти в лікарню на стаціонарне лікування.

Тепер пані Марія почувається значно краще: жінка самостійно пересувається, важких наслідків для здоров’я вдалося уникнути, а проблеми з ногами турбують її значно менше.

Дякуємо нашим командам за небайдужість і допомогу людям, які так цього потребують.

Команди «Всетурботи» надають інтегровану медико-соціальну послугу «догляд вдома» вразливим групам у чотирьох областях: Рівненській, Львівській, Дніпропетровській та Полтавській. По 2 мобільні команди «Всетурботи» у кожній з областей вже надали послугу понад 4000 клієнтів.

Інші новини