Проєкт запустив нову ініціативу «Всетурбота» - медико-соціальну послугу «Догляд вдома»

“Всетурбота” — унікальна медико-соціальна послуга, що передбачає надання допомоги людям з хронічними неінфекційними захворюваннями, які мають обмежену мобільність.
Логотип ініціативи «Всетурбота» - медико-соціальна послуга «Догляд вдома»

Ідея послуги виникла як відповідь на гострі потреби маломобільних людей, які мешкають у віддалених районах, де фактично недоступною є медико-соціальна допомога. Команди надаватимуть послуги людям із хронічними неінфекційними захворюваннями, які мають обмежену мобільність (не можуть самостійно вийти з дому) та мають поважний вік. Пілотувати ініціативу «Всетурбота» проєкт буде до кінця літа у Здолбунівській та Демидівській ОТГ на Рівненщині.

Такий формат допомоги є унікальним для нашої країни. Адже він у реальності, а не на папері поєднує опіку медсестри (медичний компонент) із турботою з боку соціального працівника і соціального робітника (соціальний компонент) за місцем проживання клієнта.

Медсестри проводитимуть огляд пацієнта, а соціальні працівники — визначатимуть потреби у соціальній підтримці та надаватимуть її за необхідності. Вони тісно співпрацюватимуть з мобільними медичними командами Проєкту, місцевими геріатричними центрами, реабілітаційними відділеннями ЦПМСД та ерготерапевтами цільових регіонів.

Дякуємо за підтримку при розробці ініціативи «Всетурбота» експертам Hôpitaux universitaires de Genève та Національного університету «Києво-Могилянська академія». Плануємо, що «Всетурбота» не лише надаватиме відчутну підтримку найвразливішим членам громад, а й допоможе розвинути якість і професійність надання послуги «догляд вдома» на місцевому рівні та стане зразком для подальшого масштабування на рівні усієї країни.

Втілює ініціативу агенція One Health в рамках Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров‘я за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні.

Інші новини