"Всетурботі" 2 місяці: понад 400 людей отримали послугу "догляд вдома"

Уже понад 2 місяці програма «Всетурбота» піклується про маломобільних людей похилого віку у них вдома. Це понад 400 мешканців Рівненщини, які отримали інтегровану медико-соціальну послугу «догляд вдома».

Часто це люди, які дуже тривалий час залишалися без медичної допомоги чи соціального супроводу, адже не можуть самостійно виходити зі своєї оселі або навіть піднятися з ліжка:

- переважно це люди старші 62 років;

- 71,5% – жінки;

- 60% – мають гіпертонічну хворобу;

- 48%  – мають захворювання опорно-рухового апарату;

- 29%  –  пережили інсульт;

- 25% – лежачі хворі;

- 22% – ветерани війни;

- 16% – самотні (проживають самі)

Потреби у наших клієнтів дуже різні та часто унікальні, тому до кожного і кожної «Всетурбота»  використовує індивідуальний підхід. Комусь допомагає стати на облік соціальних служб чи укласти декларацію із сімейним лікарем, комусь — прибрати оселю та закрити гігієнічні потреби, а комусь — полагодити візок чи навчитися безпечно пересуватися у домі.

Мета «Всетурботи» — надавати медичну та соціальну допомогу найвразливішим членам громад, а також розвивати якість і професійність надання послуги «догляд вдома» на місцевому рівні.

Наразі «пілотні» команди  «Всетурботи» працюють у Здолбунівській і Демидівській громадах.

Плануємо, що вже зовсім скоро наш проєкт розпочне роботу і в інших областях.

Проєкт реалізує агенція One Healthв межах Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров‘я за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні

Інші новини