Челенджі здоров'я у Покровській громаді Дніпропетровщини

Досі вважаєте, що дітям цікаві лише ґаджети? Раді спростувати це історією від громади, яка вже кілька років влаштовує челендж здоровʼя.

Покровська сільська громада Дніпропетровської області вирішила залучати молодь до фізичної активності та організувала за підтримки проєкту «Діємо для здоров’я» спортивний челендж, до якого цього року долучилося більше 400 людей!

Як це було?

Тренери спортивних секцій проводили онлайн тренування та заохочували дітей займатися і записувати відео своїх вправ. Цього року челендж тривав 21 день та відбувався як вживу, так і онлайн.

Працівники сільської ради та депутати показали приклад та долучилися до челенджу — і в результаті дорослі разом із дітьми брали участь у активностях. А загальна кількість учасників становить більше 400! Вихователі дитячих садочків, що також долучилися до челенджу, розробили 10 занять для малюків. 80 дітей, які брали участь у челенджі, отримали корисні призи для занять спортом.

А завершенням став фестиваль здоровʼя і творчості «Діємо для здоров’я! Діємо для життя!». Громада розробила логотип заходу, а учасники місцевого театру пісні «Веселка» виконали гімн щорічного спортивного челенджу.

Подібний формат активності вже впроваджувався в громаді минулого року, але тоді челендж відбувався онлайн. Такою любовʼю до спорту громада зобовʼязана голові громади Миколі Хнюкало, який передчасно помер. Саме він ініціював участь у проєкті «Діємо для здоров’я», опікувався питанням здоровʼя і мріяв бачити мешканців своєї громади здоровими та активними. В памʼять пана Миколи Хнюкало такі марафони активності в громаді проводитимуться щорічно.

Інші новини