Результати роботи Стрілківської громади в рамках програми міні-грантів

Підтримка здоров'я жителів громади під час війни
Лікарі у Стрілківській громаді

Від початку повномасштабної війни громада мала труднощі із забезпеченням ліками дітей, які живуть з рідкісними захворюваннями, і проєкт «Діємо для здоров'я» надав фінансування на закупівлю необхідних препаратів.

Щоб забезпечити для мешканців громади доступ до профілактичних оглядів, для Центру первинної медичної допомоги було закуплено аналізатор крові, який має можливість робити аналіз за 21 показником, глюкометри, тонометри та отоскоп.

Окрім цього, команда центру здійснила виїзди мобільної бригади у віддаленні села. В результаті таких візитів у частини пацієнтів було вперше виявлено цукровий діабет 2 типу та гіпертонію.

550 вимушено переміщених осіб пройшли профілактичні огляди і познайомилися з медиками, до яких в подальшому зверталися про допомогу.

Серед інших корисних активностей на тему здоровʼя у громаді відбулися:
▫️ Лекції від сімейних лікарів щодо здорового способу життя для жителів громади;
▫️ Просвітницька лекція та книжкова виставка «Твоє здоров'я — у твоїх руках» від бібліотеки Стрілківської сільської ради.

Книги були придбані в рамках напрямку «Здорові бібліотеки», який впроваджує Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна за підтримки Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров‘я та Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні

Інші новини