У навчальних закладах Котелевської громади турбуються про здоров’я дітей

Команда проєкту «Діємо для здоров’я» продовжує посилювати роль освіти у профілактиці захворювань у дітей в Котелевській громаді Полтавської області.

Профілактичний огляд дітей у Котелевській громаді Полтавської області, який було проведено в серпні 2022 року, виявив, що 50% із них мають проблеми зі здоров’ям. Щоб змінити ситуацію, плануються такі кроки:

  • Перегляд ролі шкільної медсестри. Медсестри громади взяли участь у тренінгу, організованому командою «Діємо для здоров’я». Його мета: допомогти медпрацівникам краще розуміти свою нову роль та отримати потрібні навички.
  • Оновлення медичних кабінетів у школах. Архітектори команди Playing підготували проєкт дизайну кабінету шкільної медсестри для 3 закладів освіти Котелевської громади. «Діємо для здоров’я» допоможе облаштувати кабінети таким чином, щоб у них можна було проводити профілактичні заходи та щоб діти приходили туди із задоволенням.

Адже оновлення медичних кабінетів та їх зонування допоможуть дитині переключитися з навчального процесу: дати відпочити органам зору, підвищити фізичну активність і досягти психологічного розвантаження.

Піклуємося про здоров’я діток разом!

Інші новини