Здорові прогулянки історичними місцями: досвід Покровської громади

У Покровській громаді вирішили поєднати спорт із вивченням рідного краю, організувавши туристичний маршрут історичними місцями.

Покровська громада знаходиться в місцях козацької слави, тож учасники маршруту мали змогу не тільки покращити здоровʼя, а й дізнатися більше про рідний край. А в кінці подорожі учасники влаштували спільний обід та обмінялися емоціями і враженнями. Важливо і те, що на популяризацію спорту у громаді дуже впливають працівники сільради, які й самі займаються скандинавською ходою, грають в теніс та шахи.

В рамках проєкту «Діємо для здоров’я» Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна передала сільській бібліотеці громади палички для скандинавської ходи, які і стали у нагоді під час подорожі. Крім того, Покровська сільська рада ініціювала співпрацю з Перша Українська Школа Оздоровчої Скандинавської Ходьби з 2010 року та закупили додаткові палиці за рахунок місцевого бюджету.

Покровська громада, як і багато інших громад України, стикається з викликами війни. Вони знаходяться в зоні підвищеного ризику бойових дій, а після підриву Каховської ГЕС залишилися без води.

Та попри усі виклики, громада прагне і далі розвивати культуру здоровʼя.

Після вирішення нагальних питань, вони планують продовжити участь у програмі міні-грантів «Діємо для здоров’я» та прагнуть обладнати кімнату психичного здоровʼя. Це дозволить мешканцям громади та внутрішньопереміщеним особам отримати доступ до послуг психічного здоровʼя.

Інші новини